Moleküler Biyoloji

Bitki özelliklerinin moleküler kontrolünün giderek artan bir şekilde anlaşılması seleksiyon sürecini belirgin bir biçimde hızlandırabilir.

Ticari sebze üretiminde temel faktör pazarlama zamanıdır. Yeni bir çeşidin ıslah edilip ticari hale getirilmesi yaklaşık 10 yıl sürer. Bu yüzden modern ıslah ekipleri seçim sürecini hızlandırmak amacıyla moleküler markör kullanmaktadır. Moleküler biyologlarımız, yaprağın küçük parçalarını analiz ederek (DNA analizi) bitkinin tamamen büyümesini beklemek zorunda kalmadan kolayca istenilen genin bitkide olup olmadığını belirleyebilirler.

Bu, yıllarca sürecek geliştirme süresini kısaltır ve ıslahçıların, satıcıların ve tüketicilerin belirli ihtiyaçlarının zamanında karşılanmasını mümkün kılar.
ÜLKE SİTELERİ

ÜLKE SİTELERİ

Ara